RUMENKA FEST 2020.


U Rumenki je po prvi put održan festival pod nazivom Rumenka Fest, koji je bio humanitarnog karaktera – Folkloraši za Lanu.
Organizator festivala, KUD “Sloboda” iz Rumenke, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, i uz pomoć Mesne zajednice Rumenka, učesnika i gostiju, imao je humani cilj – da se prikupi deo novca za Lanino lečenje.
Festival je održan na fudbalskom igralištu FK Jedinstva iz Rumenke, uz ograničeni broj publike, i poštovanje svih mera i preporuka, a učestvovali su KUD “Đura Jakšić” Maglić, FU “Veliko kolo” Veternik, Udruženje “Folklorika” Novi Sad, Hor KC Rumenka, kao i domaćin KUD “Sloboda” Rumenka.
Publiku i goste su pozdravili rečima da i u vreme pandemije korona virusa treba da nađemo vremena i volje da nekome pomognemo, jer naše malo nekome znači mnogo, znači život.

3 | Oktobar | 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp

AKTIVNOSTI

62. ZMAJEVE DEČJE IGRE

Tradicionalna manifestacija “Zmajeve dečje igre” održana je u periodu od 3. do 9. juna. Svi folklorni ansambli udrženja “Folklorika” nastupali

Opširnije »

GROŽĐEBAL 2017.

Nastup “Floklorike” na festivalu “Grožđebal” u Sremskim Karlovcima 2017.godine 10 | Septembar | 2017 Share on facebook Share on twitter

Opširnije »

Udruženje „Folklorika“ ima za cilj da afirmiše decu i mlade za narodno stvaralaštvo i tradiciju